PIRREN METHOD PUTKISTO HISTORIAA

11.1.2014 julkaistiin Marja Putkiston uusittu Method Putkisto Pilateksella vahvaksi -kirja.

Kirjassa on mainittu kahdeksan MP Pilates mestariohjaajaa, joista Pirre Lammi on yksi.

Method Putkisto 20-vuotisjuhla 13.1.2013

Pirre sai Kunniamaininnan Korkeatasoisesta MP -ohjaajatyöstä.

Suosittelen Pirren huikeaa osaamista; on varmaa, että tuloksia syntyy ja kannustan sitoutumaan pitkäöaikaiseen työskentelyyn jolloin Pirren todellinen tieto/taito pääsee esille. Hän on sisäistänyt Method Putkiston omaperäisellä ja luovalla tavalla.

Marja Putkisto

Samassa juhlassa Pirre sai MP Huippuliikkujatodistuksen ja hänellä ainoana Suomessa todistukset kaikissa MP instituutin ohjaajakoulutuksista.

Laitepilates sali 2013 joulukuussa valmiiksi

Ensimmäinen Method Putkisto pilatesohjaaja, joka on hankkinut kaikki Joseph Pilateksen laitteet käytöönsä. Vuonna 2010 ostin ensimmäisen reformerini ja wunda chairin. Nyt salissa on cadillac, kaksi reformeria, joissa molemmissa cadillacin torni, kaksi wunda chairia (sis. kahvat, erilliset pedalit), laddel barrel ja 10 pilates arcia (voi ohjata myös ryhmätunteja). Laiteohjaus perustuu pieniin ryhmiin ja monipuoliseen kiertoharjoitteluun.

Marja Putkiston Kansainvälinen kurssi Runnilla heinäkuussa 2012

Marja Putkiston Kansainvälinen kurssi Rokualla elokuussa 2011

Olen ensimmäinen suomalainen MP ohjaaja, joka tuonut omia asiakkaitaan Marjan kansainvälisille kursseille.

Tässä asiakkaani kokemuksia Marja Putkiston Runnin kansainvälisestä kurssista 2012

Pirren suosittelujen pohjalta päätin rohkaistua ja ilmoittauduin jo hyvissä ajoin keväällä Marjan elokuun alun kansainväliselle kurssille. Eniten minua arvelutti, että ymmärränkö ohjauksen, kun tuo englanti ei ole niin kovin hyvin hallinnassa. No ensimmäisinä päivinä saattoi jokin asia jäädä vähän hämäräksi, mutta ei se haitannut. Marjan lisäksi meitä kurssilaisia oli avustamassa useita apuohjaajia niin, että jokainen sai apua, kun sitä tarvitsi.

Yksi monista hienoimmista kokemuksista oli se, kun Marja tuli kohdalleni ja kertoi, että tämä on nyt se sinun liikkeesi ja sitten sitä käytiin läpi niin kauan, että sen ymmärsin.  Kokemus huolenpidosta, henkilökohtaisesta välittämisestä ja sydämellisyydestä välittyi niin siinä tilanteessa kuin koko kurssin ajan.

Mikään lepoloma viikko ei todellakaan ollut. Ennen kahdeksaa aamulla lähdimme aina sauvakävelylle. Englantilaiset ystävämme eivät tainneet oikein ymmärtää mistä on kyse ja niinpä mukana olikin useimmin meidän suomalaisten aamuvirkkujen joukko.  Sitten pari tuntia tiiviisti Methodia, lounastauko ja taas pari tuntia harjoittelua. Päivät päättyivät 3D Kasvoklinikkatunteihin ja mielikuvamatkoihin. Marjan ohjauksen lisäksi jokaisella meillä oli mahdollisuus saada myös henkilökohtaista ohjausta kurssilla toimineilta apuohjaajilta.

Kurssiviikon alussa kävelymme videoitiin ja samoin päätteeksi. Palautetta saimme viimeisenä päivänä ja hämmästyttävää oli, kuinka paljon viikossakin voi jo tapahtua muutoksia.

Kaiken tämän lisäksi nautiskelin Runnin kylpylän hoidoista - hierontoja, yrttikylpyjä, savihoitoja, ja kun kerran pääsin kokeilemaan, niin kävin myös jäsenkorjauksessa ja kuivakuppauksessa. Ja koko viikon oli tarjolla runsaasti hyvää lähiruokaa. Kylpylän henkilökunta tuntui sekin tekevän kaikkensa, että todella viihtyisimme.

Seurauksena kaikesta tästä nautinnosta uskon taas ilmoittautuvani ensi elokuun kurssille.  

Maija

 

Asiakaskunnastani valmistuneet Method Putkisto -ohjaajat ja ohjaus MP Pilates Salilla

2011 Katja Malmi-Harju (MP -ohjaajaharjoittelija kesä 2011)

2012 Elina Heinisuo (MP -ohjaajaharjoittelija 3/2012´-8/2012)

MP Pilates Salin ohjaajakunta lisääntyi kolmeen Elinan valmistuttua MP/MPP perusohjaajaksi.

2014 opinnot on aloittanut Aki Heiskanen MP-ohjaajaharjoittelija 7/2014 - 8/2015

MP Pilates Salin ohjaajakunta lisääntyi neljään Akin valmistuttua MP/MPP perusohjaajaksi.

(2015 Jutta Syrjänen-Känkänen valmistui Method Putkisto ohjaajaksi)

 

MARJA PUTKISTO VIERAILI HÄMEENLINNASSA    30.10.2010                                                   

Halusin tarjota asiakkailleni sekä muille Method Putkistosta kiinnostuneille mahdollisuuden tavata Marja ja kokea hänen innostavan ja ammattitaitoisen ohjauksensa myös Helsingin ulkopuolella. Lokakuun lopulla järjestetyssä tapahtumassa Marja ohjasi kaksi kahden tunnin kurssia.

MP 3 D Kasvoklinikan aloitus hätkähdytti, kun Marja esitteli Turkissa lokakuun alussa pidetyn 4 pv kurssilla ennen ja jälkeen otettuja valokuvia. Voiko muutos olla noin suuri, kuului kommentit ryhmästä. Kurssilla pään asennon merkitys koko kehon linjaukseen korostui ja Marjan uusi tapa hahmottaa pään asentoa neljän linjan kautta oli asiakkaille mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Ensimmäistä kertaa MP Kasvoklinikkaan osallistuneille oli suurin yllätys, miten kokonaisvaltaisesti harjoitukset vaikuttivat kehoon. Asiakaspalautteessa luki mm. Kehossani Marjan tunnin jälkeen koin loistavaa pituutta ja pään kellumista. Oli ilo kävellä kotiin 5 km ja tunsin että olen 10 cm pidempi kuin olin tullessa salille. Minusta on myös hienoa tavata henkilökohtaisesti ihminen joka on metodin takana. Kaikille ei siihen ole edes mahdollisuutta! Anneli

Method Putkisto Masterclass kurssi avasi hyvin asiakkailleni sen, mitä Method Putkisto metodilla on tarjottavana nyt ja tulevaisuudessa. Asiakkailleni oli tuttua, miten Method Putkisto auttaa meitä aluksi tuntemaan ja tunnistamaan kehomme. Sitten pikkuhiljaa olemme rakentaneet kehon tasapainoa ja haasteena tulevaisuudessa tavoittelemme kehon vapaata liikettä. Palautteessa asiakas kirjoitti mm.. Itselleni aukeni moni asia kun Marja näytti hidastetusti ydintuen merkityksen kaikkeen harjoitteluun. Tuntui että osat pikkuhiljaa loksahtavat paikoilleen. Arja  

Kun Marja ohjasi asiakkaitani, niin minulla oli ainutlaatuinen mahdollisuus havainnoida liikettä. Tämä ja Marjan palaute avasivat uudella tavalla suunnan tuleville Method Putkisto harjoitustunneille.

Marjan kurssit olivat toden totta oikeita elämyksiä! Lauantain kurssien jälkeen oli aivan mahtava olo: keho tuntui kevyeltä ja kaikki kehon eri osat tuntuivat ikään kuin löytäneen oman paikkansa. Jos kehoni olisi osannut puhua, se olisi tiivistänyt hyvän olonsa vain yhteen sanaan: "kiitos." Mia

Pirren kirjoitus julkaistu MP ohjaajien Talven 2011 tiedotelehdessä

 

METHOD PUTKISTO TURKISSA

Marja onnittelee Pirre Lammia, joka - kymmenen vuoden jälkeen ensimmäisenä suomalaisena Method Putkisto -ohjaajana hyppäsi lentokoneeseen - ja lensi Dionosykseen MP asiakkaana, Pirre jakaa kokemuksensa tässä

MARJAN TURKIN VIIKKO SUOMALAISIN SILMIN

Marja on järjestänyt Turkissa lähes 10 vuoden ajan Method Putkisto kursseja - The Body Lean & Lifted. Lokakuussa toteutettu kurssi oli 22. kerta ja olin ensimmäinen Suomesta mukana ollut asiakas. Ja olen päättänyt mennä uudestaan.

Kurssit järjestää englantilainen matkanjärjestäjä Exclusive Escape ja paikkana on Dionosys Estate, joka palkittiin tänä vuonna yhtenä parhaana hotellina Välimeren alueella. Perheyrityksellä on tavoitteena erottautua laadulla – on sitten kyseessä oma oliiviöljy, oma viini, omat sitruspuutarhan tuotteet, oma hunaja tai oma farmi, joka tuottaa kaikki kasvikset. Ruoka oli taivaallisen hyvää ja palvelu.

Tähän laatuajatteluun ja ympäristöön, jossa luonto ja sen kautta nousevat arvot ovat tärkeitä, sopii Method Putkisto erityisen hyvin.  Kurssiviikolla oli kokonaisuudessa noin parikymmentä harjoitustuntia, jotka jakaantuvat päivittäin parin tunnin harjoitukseen ennen aamupalaa ja päiväsiestan jälkeen toiseen parin tunnin harjoitukseen ennen odotettua päivällistä. Kaikki harjoitukset pidettiin ulkona; joko hotellin puutarhan ulkopatiolla, josta on näköala sekä vuorille että merelle tai merenrannalla oleva ulkoterassilla. Mieleen jääviä harjoituksia olivat myös kävelyharjoitukset rantahiekassa ja meressä.

Opetuskielenä oli luonnollisesti englanti, jota oli mielenkiintoista ja helppo seurata. Kurssilaisia oli tällä kertaa Englannista, Norjasta ja Belgiasta ja mukana oli pari kollegaa, joista toinen Joanna, Jerseyn saarelta, toimi kurssin assistanttina. Monet olivat olleet kursseilla jo useana vuonna. Ryhmä oli sopivan kokoinen ja viikon aikana ehti hyvin tutustua kaikkiin.

Aurinko ja lämpö ovat jo ihanaa ja kun siihen lisätään hyvä seura ja paljon työskentelyä oman kehon ja mielen kanssa, niin en löydä oikein parempaa tapaa viettää lomaa. Kurssin aikana oli mahdollisuus kokea prosessi, joka muokkasi omaa kehoa ja myös ajatusmaailmaa Method Putkistosta metodina. Kuvittelin, että koko vuoden kestäneen juoksuharjoittelun ansiosta tunnistaisin päkiätyönnön tai selän syvät lihakset liikkeessä, mutta vasta täällä ne löytyivät oikeasti työhön. Oli harjoituksia, jotka voi nimetä selvästi käännekohdaksi siinä, miten keho alkoi palautua luonnolliselle keskuslinjalle – näissä kohdin jokainen asiakas sai henkilökohtaista ohjausta Marjalta. Ja että viikon lopulla saattoi oikeasti puhua palleanpisteen kantavasta voimasta, jonka ympärille laaja ydintuki muodostuu ja aktivoituu pienestäkin liikkeestä. Tuo saavutettu tunne ja kokemus kehossa toimivat edelleen suunnannäyttäjinä - ohjauksessakin.

Lomaviikko sisälsi myös auringonottoa altaalla, shoppailua, catamaraani purjehduksen, patikointia ja muutama kirjakin tuli luettua. Mitä toivoisin? Toivoisin, että suomalaisille tarjottaisiin mahdollisuus varata sama Method Putkisto viikon matkakokonaisuus Suomesta ja että Helsingistä voisi lentää suoraan Turkin Dalamaniin ja takaisin.

 Suosittelen. Pirre

Pirren kirjoitus julkaistu MP ohjaajien Talven 2011 tiedotelehdessä

2010

Avasin elokuussa 2010 Method Putkisto Pilates Salin Hämeenlinnassa. Ohjaajakunta laajenee samalla, kun MP Pilates ja Laitepilatesohjaaja Tuulia Luomala aloittaa MP selkäpilatestunnit.

2007-2012

Aloitin 2007 MP urani Method Putkisto Pilates diplomiohjaajana, jota seurasivat Method Putkisto diplomiohjaaja ja MP Kasvokoulu-ohjaaja koulutukset jo seuraavana vuonna. MP Power Pilates ja Laitepilates olivat luonnollinen jatke pilatesopinnoille.  Uudistetun koulutuksen myötä valmistuin MP 3 D Luonnollinen Kasvoklinikka -ohjaajaksi ja viimeisimpänä pitkään odotettu MP Huippuliikkuja -ohjaajakoulutus, jonka ohessa kertasi Method Putkisto opinnot Marja Putkiston koulutuksessa.

2004-2009

Perheemme palattua Suomeen ja asetuttua Hämeenlinnaan asumaan, aloitin Method Putkisto harjoittelun Heli Hautamäen tunneilla.

2000

Vuoden 2000 elokuussa tapasin ensimmäisen kerran Marja Putkiston, kun osallistuin asiakkaana hänen viikoloppukurssilleen Kisakallion Urheiluopistossa. Samalla hankin ensimmäiset Method Putkisto kirjani.